RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA tror Nord-Korea kan ha leid hackere

USA medgir at det massive hackerangrepet mot Sony Pictures kanskje ikke ble utført fra Nord-Korea, men fastholder at Pyongyang må ha vært oppdragsgiver.

President Barack Obama slo før jul fast at det var Nord-Korea som sto bak hackingen, noe eksperter på datasikkerhet var raske til å stille spørsmål ved.

– Det er soleklart for oss, basert på de bevisene vi har samlet inn, at Nord-Korea ikke har stått bak eller påbegynt angrepet mot Sony, slo grunnleggeren og lederen av datasikkerhetsselskapet Norse, Sam Glines, fast.

Norse heller til den teorien at hackerne må ha hatt medhjelpere hos Sony. Andre dataeksperter viser til at hackere verden over kjenner til koden i programmet som ble benyttet.

– Jeg tror at det var forhastet å fastslå med sikkerhet at Nord-Korea sto bak før etterforskningen var over, sier den tidligere politietterforskeren Mark Rasch som er ekspert på datakriminalitet.

Konsulentfirmaet Taia Global har analysert lydopptakene der de anonyme hackerne tar på seg ansvaret for datainnbruddet hos Sony. Det er mer som taler for at de kommer fra Russland enn fra Nord-Korea, er deres konklusjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere