RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA tror Nord-Korea ruster opp atomprogrammet

Washington (NTB-DPA): Nord-Korea er i ferd med å utvide sine anlegg for produksjon av atomvåpen, hevder den øverste sjefen for amerikansk etterretning, James Clapper.

Regimet i Pyongyang varslet i fjor at de ville gjøre endringer ved sine eksisterende atomanlegg, blant dem anlegget for anriking av uran i Yongbyon og en plutonium-produserende reaktor som har vært stengt siden 2007.

- Vår vurdering er at Nord-Korea har fulgt opp sin tidligere kunngjøring ved å utvide anrikningsanlegget i Yongbyon, og ved å restarte reaktoren som tidligere ble benyttet til produksjon av plutonium, heter det i en trusselvurdering Clapper har oversendt til etterretningskomiteen i Senatet.

Amerikansk etterretning tror ifølge rapporten også at Nord-Korea «har tatt innledende steg» for å utplassere sitt foreløpig utestede system med mobile, interkontinentale raketter.

- Nord-Korea er fast bestemt på å utvikle teknologi som vil gjøre langtrekkende raketter i stand til å utgjøre en direkte trussel mot USA, konkluderer Clapper i sin rapport.

- Deres forsøk på å produsere og markedsføre ballistiske raketter, gir grunn til ytterligere bekymring for sikkerheten både regionalt og globalt, heter det videre i hans rapport. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere