RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA utlover 18 millioner i dusør for «norsksomalier»

Islamistgruppen al-Shabaab har de siste årene gjennomført en rekke selvmordsaksjoner, som her utenfor et hotell i Mogadishu.
Islamistgruppen al-Shabaab har de siste årene gjennomført en rekke selvmordsaksjoner, som her utenfor et hotell i Mogadishu. Foto: Omar Faruk (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En somalier som tidligere har bodd i Norge i flere år, er satt på USAs liste over verdens mest ettersøkte terrorister.

35-åringen, som går under dekknavnet Ikrima, mistenkes for å være aktiv i toppsjiktet i den somaliske islamistgruppen al-Shabaab. Han bodde i Norge mellom 2004 og 2008, skriver NRK ifølge NTB.

Amerikanske myndigheter utlover en dusør på opptil 3 millioner dollar (rundt 18 millioner kroner) for informasjon om Abdukadir Mohamed Abdukadir, som er kjent under krigernavnet Ikrima.

I etterlysningen beskrives 35-åringen som en tilrettelegger og planlegger i al-Shabaab.

Ikrima, som etter flere år i Norge returnerte til Somalia, stiger i gradene i al-Shabaab, ifølge Somalia-ekspert Stig Jarle Hansen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

– Han blir viktigere og viktigere, sa Hansen til NTB i forrige uke.

Det ble nylig kjent at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har sirklet inn konkrete personer etter at islamistgruppen påsto at en annen norsksomalier i 60-årene deltok i et selvmordsangrep som kostet minst åtte menneskeliv i Buloburde i Somalia i forrige uke.

Al-Shabaab har blant annet tatt på seg ansvaret for Westgate-angrepet i Kenya i fjor, hvor 67 mennesker ble drept. Også i dette angrepet skal en norsksomalier ha deltatt. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere