RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA utnevner Arktis-ambassadør

Washington (NTB-AFP): USA utnevner en egen diplomatisk utsending med ansvar for Arktis, opplyser utenriksminister John Kerry.

Utenriksministeren pekte på de enorme ressursene som ligger i den nordligste polarregionen da han fredag avduket planene om å utnevne en diplomatisk utsending som skal fremme amerikanske interesser. Ambassadøren skal være et forberedende ledd nå som Washington gjør seg klar til å lede Arktisk råd neste år.

- Den arktiske regionen er den siste globale grensen og en region med enorme og voksende geostrategiske, økonomiske, klima, miljø og nasjonale sikkerhetsimplikasjoner for USA og verden. De store utfordringene i Arktis betyr enormt mye for USA, uttalte Kerry.

Målet med utnevnelsen er å vise den økte betydningen av de arktiske områdene og samarbeidet om områdene i Arktisk råd.

Senator i Alaska, Mark Begich, har presset for å få på plass en amerikansk utsending til regionen siden 2008, og han sier at avgjørelsen er et skritt i riktig retning.

- De endringene vi ser i Arktis krever et høyere nivå av engasjement fra USA, og denne stillingen vil gi oss bedre mulighet til å utøve lederskap og vår visjon i arktisk politikk fremover, sier han. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere