*Nettavisen* Nyheter.

USA-utsending besøker Egypts nye makthavere

Kairo (NTB-AFP): Den amerikanske utsendingen William Burns kom mandag til Kairo, der han skal ha samtaler med Egypts nye militærstøttede myndigheter.

Burns, som er statssekretær i det amerikanske utenriksdepartementet, landet i den egyptiske hovedstaden få timer etter at den egyptiske påtalemyndigheten bestemte at 14 islamister ikke lenger skal ha tilgang til sine egne bankkontoer og andre verdier.

Mandag er det også varslet nye demonstrasjoner både til støtte for og i protest mot de nye myndighetene, som tok makten i et kupp 3. juli.

Det nye regimet har etter kuppet iverksatt flere tiltak for å hindre Det muslimske brorskaps aktiviteter. Den avsatte presidenten Mohamed Mursi sitter fortsatt i husarrest, og USA har ennå ikke bestemt seg for om den demokratisk valgte lederen skal anses som offer for et militærkupp eller ikke, ettersom kuppet hadde stor folkelig støtte.

Skulle avsettelsen anses som rettsstridig av USA, vil det innebære at amerikanerne stanser militær og økonomisk støtte for 1,5 milliarder dollar til Egypt.

To sentrale republikanske politikere, senatorene John McCain og Lindsey Graham, ba søndag om at Obama-administrasjonen fryser støtten som en reaksjon på kuppet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag