USA utsetter rakettprøve for ikke å provosere

Washington (NTB-Reuters-AFP): For å unngå å provosere Nord-Korea har USA besluttet å utsette en lenge planlagt prøveutskyting av en rakett i California neste uke.

- Dette er en logisk, fornuftig og ansvarlig beslutning, sier en høyt rangert tjenestemann i forsvarsdepartementet lørdag.

Den langtrekkende Minuteman-raketten skulle vært skutt ut over havet fra Vandenberg-basen i California, men fordi øvelsen i den spente situasjonen som råder, kan misforstås, har forsvarsminister Chuck Hagel utsatt den til neste måned.

USA er bekymret for at utskytingen kunne bli feiltolket av regimet i Nord-Korea og føre til ytterligere opptrapping av krisen.

Nord-Korea kunngjorde i forrige uke at det nå hersker krigstilstand på den koreanske halvøya. Regimet har truet med å angripe USA med atomvåpen, har flyttet raketter til en base på østkysten, blokkert grensa til industriparken Kaesong og bedt diplomater i Pyongyang evakuere på grunn av krisen.

Likevel beskylder Nord-Korea USA og Sør-Korea for å opptre provoserende med sin årlige militærøvelse i Sør-Korea, og USA frykter nå at enhver handling kan feiltolkes og gjøre situasjonen verre. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.