USA utsetter Syria-møte med Russland

Washington (NTB-Reuters-DPA): USA utsetter tosidige samtaler med Russland om konflikten i Syria. Russerne beklager utsettelsen av møtet, som skulle vært holdt i Haag onsdag.

På dagsordenen for møtet sto planer om en internasjonal fredskonferanse med sikte på en løsning på den syriske konflikten. Utsettelsen er nødvendig for å gi mer tid til gransking av bruken av kjemiske våpen i Syria, sa en ikke navngitt tjenestemann i Washington tirsdag.

- Vi vil fastsette et nytt tidspunkt for møtet, i samarbeid med våre russiske partnere, opplyste tjenestemannen. Men den russiske viseutenriksministeren Gennadij Gatilov kritiserte i en twittermelding den amerikanske beslutningen.

- Det ville vært viktig å få på bordet mulige politiske løsninger i Syria. Det gjelder spesielt nå som landet trues av et militært angrep, skrev Gatilov, med henvisning til spekulasjoner om at vestlige land forbereder en militær intervensjon.

Russland regnes som en viktig støttespiller for regimet i Damaskus, mens USA støtter de syriske opprørerne. De to stormaktene har i flere måneder ligget i strid om deltakere på og dagsorden for en fredskonferanse for Syria. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.