*Nettavisen* Nyheter.

USA utsetter tilbaketrekking fra Afghanistan

USAs president Barack Obama har bestemt at 10.800 amerikanske soldater skal bli værende i Afghanistan etter nyttår, ikke 9.800 som opprinnelig planlagt, opplyste forsvarsminister Chuck Hagel da han lørdag avla sitt siste besøk til landet som sjef for Pentagon. Foto: Saul Loeb

USA kommer til å utsette tilbaketrekkingen av opp til 1.000 amerikanske soldater fra Afghanistan, opplyser USAs avtroppende forsvarsminister Chuck Hagel i Kabul.

06.12.14 15:04

USAs president Barack Obama har bestemt at 10.800 amerikanske soldater skal bli værende i Afghanistan etter nyttår, ikke 9.800 som opprinnelig planlagt. Årsaken er at overføringen av sikkerhetsansvaret ble forsinket som følge av det afghanske valget, opplyste Hagel da han lørdag avla sitt siste besøk til landet som sjef for Pentagon.

I det NATOs 13 år lange krig mot Taliban går inn i sine siste uker er situasjonen i Afghanistan langt bedre enn tidligere, mener Hagel.

– Jeg har tillit til at afghanske sikkerhetsstyrker har evnen til å forsvare Kabul, sa Hagel om hovedstaden som den siste tiden er blitt rammet av en rekke blodige Taliban-angrep.

USAs plan er å redusere antallet amerikanske soldater til 5.500 i 2016.

NATOs kampoppdrag i Afghanistan avsluttes 31. desember og erstattes av en styrke på rundt 12.500 soldater som skal trene og hjelpe afghanske sikkerhetsstyrker.

President Barack Obama nominerte torsdag Ashton Carter til ny forsvarsminister etter at Hagel selv varslet at han ville gå av. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.