*Nettavisen* Nyheter.

USA-vekst på det laveste på syv kvartaler

BNP-veksten i USA var litt lavere enn ventet i desember. Veksttakten i bruttonasjonalproduktet er nå nede på det laveste nivået på syv år

19.05.08 00:38

Klokken 14.30 kom de foreløpige tallene over veksten i bruttonasjonalprodukt i USA i fjerde kvartal.På forhånd ventet markedet en økning i BNP på 3,5 prosent. Fasiten havnet imidlertid på 3,1 prosent.Dermed havnet bruttonasjonalproduktet på det laveste nivået på syv kvartaler, melder amerikanske myndigheter.For hele 2004 var veksten på på 4,4 prosent. Dette var imidlertid det raskeste siden 4,5 prosent i 1999.Tallene over de amerikanske arbeidskostnadene var også ute fredag. Her var det en oppgang på 0,7 prosent, mens det var ventet 0,8 prosent i desember.Dette er GDP - USA:

Gross Domestic Product. Tilsvarer bruttonasjonalprodukt (BNP) i Norge. Det mest brukte målet for (veksten i) samlet verdiskapningen i et land, inkludert både privat og offentlig forbruk samt investeringer, tillagt eksport, men fratrukket import. Målet er pengeverdi. I USA kommer tallet i tre versjoner, først et anslag (advanced), så et foreløpig tall (preliminary) og til slutt et endelig tall (final). I USA fokuseres det mest på kvartalsvise tall som viser en årlig endringstakt. Fokus er på realveksten, altså korrigert for prisvekst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.