RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA: Viktige nominasjonsvalg fra kyst til kyst

Washington (NTB): I tolv amerikanske delstater ble det tirsdag avholdt nominasjonsvalg for å velge kandidater til mellomvalget i november.

Det er ventet at Det demokratiske partiet, som har flertall i begge kamre i Kongressen, vil miste flere av plassene sine ved valget.

Valgdagsmålinger fra den travleste dagen i nominasjonsvalgkalenderen tirsdag viser at det er stor misnøye med de sittende representantene.

Blant kongressrepresentantene som kan få store problemer med å bli gjenvalgt er demokratenes senator Blanche Lincoln i Arkansas, ifølge BBC.

I en måling utført for Washington Post og ABC News sier kun 29 prosent av amerikanerne at de planlegger å stemme på delstatens sittende representant i Kongressen.

Det vil også bli fulgt nøye med på hvor bra den såkalte Tea Party-bevegelsen gjør det i nominasjonsvalgene. Den høyreorienterte Tea Party-bevegelsen krever lavere skatter, reduserte utgifter og mindre stat. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere