*Nettavisen* Nyheter.

USA vil anerkjenne somalisk regjering

Washington (NTB-Reuters-AFP): USA vil offisielt anerkjenne regjeringen i Somalia. Anerkjennelsen åpner døren for økt amerikansk og internasjonal hjelp til det krigsherjede landet.

USAs assisterende utenriksminister Johnnie Carson varslet onsdag at et 20 år langt avbrudd i forbindelsene mellom Washington og Mogadishu nå er over. Bruddet kom etter at amerikanske helikoptre ble angrepet mens de var i lufta over den somaliske hovedstaden.

Den formelle kunngjøringen om at forbindelsene blir gjenopprettet, er ventet under et møte mellom utenriksministeren Hillary Clinton og Somalias president Hassan Sheikh Mohamud i Washington torsdag. - De to vil utveksle de nødvendige dokumentene, sa Carson.

- Dette har vært en storstilt suksesshistorie. Det er gjort betydelige framskritt i arbeidet med å stabilisere Somalia, og i å bryte ned å bli kvitt den islamistiske opprørsbevegelsen al-Shabaab, fastslo den assisterende utenriksministeren.

Somalia var i mange år etter uten fungerende sentralregjering. Hassan Sheikh Mohamud ble utpekt til statssjef i september i fjor, etter det første presidentvalget siden diktatoren Mohamed Siad Barre ble styrtet i et kupp i 1991. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.