Gå til sidens hovedinnhold

USA vil forhindre gigantfusjon mellom flyselskaper

Washington (NTB-Reuters-AFP): Myndighetene i USA går til retten for å avverge fusjon mellom flyselskapet American Airlines' morselskap AMR og US Airways Group. Hensikten med rettssaken er å avverge at flybillettene blir dyrere.

Hvis fusjonen kommer i stand, vil den føre til opprettelsen av verdens største flyselskap. Men tirsdag reiste det amerikanske justisdepartementet krav ved en domstol i Washington om at sammenslåingen stanses.

- Justisdepartementet har reist saken for å forhindre en fusjon, fordi denne vil føre til slutt i konkurransen mellom US Airways og American Airlines. Det vil kunne gi dyrere billetter og dårligere service, sa Bill Baer som leder departementets avdeling for kamp mot monopoler.

- Flyselskapene er svært viktige for millioner av amerikanske forbrukere som med jevne mellomrom tar fly, enten de er på forretningsreise eller reiser i fritiden. Disse forbrukerne ville få regningen for fusjonen det er snakk om, framholdt justisminister Eric Holder.

De siste årene har mange amerikanske flyselskaper slått seg sammen, og hvis US Airways får fusjonere med American, vil fire selskaper ha kontroll over mer enn 80 prosent av markedet for flyreiser. Fusjonen har en beregnet verdi på 11 milliarder dollar eller 65 milliarder kroner. (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album