*Nettavisen* Nyheter.

USA vurderer å trappe opp støtten til syriske opprørere

Washington (NTB): President Barack Obama vurderer å trappe opp støtten til syriske opprøre, ved å tilby dem militær trening og utstyre dem med skuddsikre vester og pansrede kjøretøy.

USA vurderer også å gi direkte humanitærhjelp til opposisjonen i Syria, opplyser amerikanske og europeiske kilder til Washington Post.

Amerikanerne har fra før forsynt opprørerne med kommunikasjonsutstyr og bistått med etterretningsinformasjon i kampen mot syriske regjeringsstyrker.

Direkte våpenstøtte til opprørerne snakkes det derimot ikke om, da det hersker stor skepsis i Washington til den stadig mer framtredende rollen militante islamister spiller i opprøret.

USAs ferske utenriksminister John Kerry diskuterer denne uken spørsmålet med allierte i Europa og Midtøsten og skal torsdag også møte representanter for den syriske opposisjonen i Roma.

Tidligere utenriksminister Hillary Clinton, forsvarsminister Leon Panetta og CIA-sjef David Petraeus tok i fjor sommer til orde for å væpne de syriske opprørerne, noe president Barack Obama ikke ville være med på. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.