*Nettavisen* Nyheter.

USA vurderer støtte til franske styrker i Mali

Washington (NTB-AFP): Det amerikanske forsvaret vurderer hva slags støtte de kan gi til de franske styrkene som fredag grep inn for å stanse en islamistisk offensiv i Mali.

Blant tiltakene som vurderes, er etterretningsstøtte, blant annet overvåkingsdroner og deling av informasjon, fylling av drivstoff på fly i lufta og annen logistisk støtte

USA har et nettverk av flybaser i Italia, Spania og andre steder i regionen som kan gi støtte til drivstoffylling av fly og annen hjelp.

Med fransk flystøtte og annen bistand gikk Malis militære til motoffensiv mot islamistene og gjenerobret den strategiske byen Konna, like nordøst for Mopti.

Etter å ha tatt kontrollen over den nordlige ørkendelen av det vestafrikanske landet i fjor, startet islamistene en offensiv videre mot sør ved å innta Konna torsdag.

Frankrikes president François Hollande bekreftet fredag at franske styrker var involvert i motoffensiven mot islamistene. Den franske forsvarsministeren Jean-Yves Le Drian orienterte samme dag sin amerikanske kollega Leon Panetta om situasjonen. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag