Gå til sidens hovedinnhold

USAs elitesoldater aksjonerte i Somalia og Libya

Washington (NTB-Reuters-AFP): Amerikanske spesialstyrker var i helgen på tokt både i Somalia og Libya, hvor de angrep henholdsvis al-Shabaab- og al-Qaida-mistenkte opprørere.

Aksjonene på fremmed jord skjedde i kjølvannet av det blodige angrepet på et kjøpesenter i Kenyas hovedstad Nairobi i september. I Somalia skal spesialsoldatene ha forsøkt å likvidere en ikke navngitt al-Shabaab-leder, mens i Libya ble en antatt al-Qaida topp som er ettersøkt for terrorangrep mot USAs ambassader i Øst-Afrika, tatt i live.

Det er uklart hvorvidt den antatte al-Shabaab-lederen ble drept, og ingen personer skal ha blitt pågrepet i aksjonen i den somaliske havnebyen Barawe lørdag morgen.

I Libyas hovedstad Tripoli kunne imidlertid USA innkassere en stor seier med pågripelsen av Anas al-Liby, som ifølge amerikanske myndigheter er en av lederne i terrororganisasjonen al-Qaida.

Liby har i en årrekke vært ettersøkt for å ha planlagt angrepene på USAs ambassader i Kenya og Tanzania i 1998. Mer enn 200 mennesker ble drept i angrepene. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar