RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USAs fagorganiserte nekter Norwegian å fly til USA

Oslo (NTB): USAs faglige landsorganisasjon vil nekte Norwegian å fly til og fra USA. Selskapet mener lavprisselskapet plukker arbeidskraft der den er billigst.

Norwegians irske datterselskap søker lisens for sine langdistansefly fra april i år, og denne søknaden var tema på et møte i Washington mellom EU og USA i den felles komiteen for flytransport onsdag kveld, melder NRK.

AFL-CIO som er USAs mektige parallell til LO i Norge, er svært kritisk til hvordan Norwegian opererer, og mener selskapet må nektes lisens og dermed ikke få lov til å lande og ta av fra amerikanske flyplasser.

- Vi mener Norwegian har utviklet en forretningsmodell som bør avvises. Den er utformet for å gjøre én ting: å shoppe verden rundt etter billigst mulig arbeidskraft, og så komme hit til USA og fortrenge arbeidstakere, sier Edward Wytkind, president i det amerikanske transport- og handelsarbeiderforbundet.

Det amerikanske transportdepartementet har uttrykt bekymring og bedt EU om mer informasjon når det gjelder Norwegians praksis. Luftfartsavtalen gjelder mellom EU og USA, og Norge er representert som EØS-land.

Norge var ifølge NRK representert på møtet ved avdelingsdirektør Øyvind Ek i Samferdselsdepartementet, men han har ikke hatt fullmakt til å uttale seg om hva som er blitt sagt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere