RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USAs finansminister advarte Kongressen

Washington (NTB-AFP-Reuters): Blir ikke politikerne i Kongressen enige om å heve gjeldstaket, vil det ha dramatiske økonomiske konsekvenser, sier USAs finansminister Jack Lew.

President Barack Obama hadde torsdag møter i Det hvite hus med politikere fra begge fløyer i Kongressen, i håp om å finne en vei ut av krisen.

Hundretusenvis av offentlig ansatte i USA er permittert fordi Republikanerne og Demokratene ikke er blitt enige om et statsbudsjett. Innen 17. oktober må partene også bli enige om en avtale som åpner for videre økning av den amerikanske statsgjelda, ellers vil USA ikke lenger være i stand til å betjene sin gjeld.

Finansminister Lew hadde en klar melding da han besøkte Kongressen torsdag.

- Hvis Kongressen ikke gjør jobben sin, vil det kunne være svært skadelig for finansmarkedene, den pågående økonomiske innhentingen, og jobbene og sparepengene til millioner av amerikanere, sa han til Senatets finanskomité.

Lew sa budsjett- og gjeldskrisen allerede var i ferd med å ramme den amerikanske økonomien unødvendig, i form av uro i markedene og økende renter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere