Hun døde natt til mandag 78 år gammel som følge av komplikasjoner forbundet med hennes Parkinson-diagnose, opplyser guddatteren hennes Gabrielle D'Alemberte.

I 1993 ble Reno utnevnt til justisminister av Bill Clinton da han overtok som president. Hun beholdt jobben helt til Clinton gikk av i 2001. Ingen har noen gang sittet i denne stillingen lenger enn Reno, som var et av de mest profilerte og polariserende medlemmene av regjeringen.

Beleiringen i Waco

Reno fikk mye kritikk da 76 mennesker døde etter at det brøt ut skuddveksling og brann under det som skulle være en ransaking av en eiendom utenfor Waco i Texas.

Eiendommen tilhørte sekten Branch Davidians, og amerikanske myndigheter mistanke om at davidianere hadde ulovlige automatvåpen inne på eiendommen. Det knytter seg fortsatt stor uenighet rundt skyldspørsmål og hendelsesforløpet da politiet gikk til aksjon.

Det stormet også rundt den tidligere justisministeren i forbindelse med andre skandaler i Clinton-regjeringens tid, som Whitewater, Filegate og Bill Clintons utroskap.

Ville bli guvernør

Etter tiden som minister stilte hun til valg som guvernør i Florida og tapte, og dette ble slutten på tiden hennes i rampelyset.

Reno, som studerte ved Cornell University og Harvard Law School, skal ha sagt at hun ville bli advokat fordi hun «ikke ville at folk skulle si til henne hva hun skulle gjøre».

Hennes far, Henry Reno, var innvandrer fra Danmark og het opprinnelig Rasmussen. (©NTB)