RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USAs hærsjef sier ja til budsjettkutt

Washington (NTB-Reuters-AFP): USAs hærsjef har ingen problemer med å godta budsjettkutt som kan føre til at styrkene under hans kommando skrumper sterkt inn. Hovedpunktene i forslaget til forsvarsbudsjett legges fram torsdag.

General Raymond Odierno vil i et intervju med nyhetsbyrået Reuters ikke tallfeste kuttene som forsvarsdepartementet Pentagon må forberede seg på. Men ifølge tjenestemenn i Washington vil president Barack Obama foreslå at forsvarsbudsjettet reduseres med 5 prosent.

- Vi er nå ute av Irak, vi reduserer våre styrker i Afghanistan, og dermed kan vi nå skjære ned på hærens styrker. Jeg har ingen problemer med å godta det, jeg er mer opptatt av tidsplanen for reduksjonene og jeg er tilfreds med den tidsplanen, sier Odierno.

Han tror kuttene kan gjennomføres uten at USAs styrker i Asia blir svekket. Asiatiske land har sju av verdens ti største hærer, og den amerikanske hæren kan spille en viktig rolle i utviklingen av forbindelser med disse landene, framholder hærsjefen.

Ifølge talsmenn for Pentagon vil Obama i sitt budsjettforslag redusere de ordinære forsvarsutgiftene med 5 prosent til 525 milliarder dollar eller vel 3.000 milliarder kroner. Dette tallet omfatter ikke utgifter til operasjoner utenlands, som i Irak og Afghanistan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere