Gå til sidens hovedinnhold

USAs innenriksminister vil gå av

Washington (NTB-Reuters): USAs innenriksminister Ken Salazar vil gå av. Men Salazar har lovet president Barack Obama å bli sittende fram til utgangen av mars, heter det i en kunngjøring.

I kunngjøringen som ble sendt ut onsdag, sier Salazar at han ser fram til å vende hjem til sin familie i delstaten Colorado. Han har vært innenriksminister og et viktig medlem av Obamas regjering siden januar 2009.

Det var onsdag ikke på det rene hvem som skal ta over etter Salazar som sjef for innenriksdepartementet i Washington. Dette departementet har ansvar for statseide landområder, deriblant oljefelter på land, og saker som angår den amerikanske urbefolkningen.

- Salazar ledet regjeringens håndtering av eksplosjonen på oljeriggen Deepwater Horizon i Mexicobukta i 2010. Han har også lansert et offensivt reformprogram for å styrke innenriksdepartementets uavhengighet og integritet, påpeker fjernsynskanalen CNN.

President Obama roser Salazar for å ha kjempet for en ansvarlig utnyttelse av USAs energiressurser og for satsing på fornybar energi. Han har også sørget for at energipolitikken bygger på den nyeste kunnskapen og den beste sikkerheten, het det i en kunngjøring onsdag. (©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året