*Nettavisen* Nyheter.

USAs justisminister hardt ut mot selvforsvarslover

Washington (NTB-AFP): USAs justisminister Eric Holder mener at landets omstridte selvforsvarslover nærmest oppmuntrer til dødelig vold, snarere enn å forebygge.

- Det er på høy tid å stille spørsmål ved lover som helt meningsløst utvider konseptet selvforsvar og bidrar til å så farlige konflikter i nabolagene våre, sa Holder under en tale til borgerrettighetsorganisasjonen NAACP tirsdag.

- Disse lovene forsøker å rette på noe som aldri var galt. Retten til dødelig maktbruk har alltid eksistert, men bare dersom ingen andre utveier er mulige, fortsatte Holder.

Frikjennelsen av 28 år gamle nabolagsvakten George Zimmerman, som i februar i fjor skjøt og drepte en 17-åring i Florida, har vakt sterke reaksjoner i USA.

Zimmerman hevder at han skjøt i selvforsvar, noe retten trodde ham på. Det har ført til anklager om rasisme ettersom drapsofferet Trayvon Martin var svart.

Retten til å bære og benytte skytevåpen er grunnlovsfestet i USA, og flere delstater har også vedtatt særskilte lover som slår fast at man kan skyte for å drepe dersom man føler seg truet på livet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag