RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USAs økonomi stabilisert, og viser en liten post-Irak bedring

Sist oppdatert:
Den amerikanske sentralbankens rapport om tilstanden i den amerikanske økonomien fortsetter å mangle tegn på en klar bedring, men det er heller ingen forverring
The Beige Book, som er navnet på rapporten, på grunn av fargen på omslaget, viser at det ikke har vært noen dramatisk bedring i den amerikanske økonomien etter at Irak-krigen ble avsluttet.

Når det gjelder veksten som alle venter på, så fortsetter sentralbanken, Federal Reserve, å melde om spredte tegn til bedring, men ingen klar trend. Rapporten baserer seg på tusenvis av intervjuer med bedrifter, gjort av sentralbankens lokale avdelinger.

Det ser imidlertid ut til at situasjonen er mer stabil enn i de tidligere rapportene siden økonomien bunnet for halvannet år siden, for ingen av de 12 distriktene i Fed melder om forverring.

Fire av distriktene melder om bedring i forholdene, mens seks ikke ser noen endring, de to resterende melder om en blandet utvikling.

- Oppløsning av krigrelatert bekymring ser ut til å ha gitt noe løft i business og konsumenttilliten, men de fleste rapportene viser at effekten ikke har vært dramatisk, skriver Fed.

Det er fortsatt svakt forbruk, mens utviklingen i industrien er blandet. Arbeidsmarkedet er fortsatt svakt, mens det hersker verken inflasjons- eller deflasjonpress.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere