RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USAs nye finansminister

(Foto: AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Senatet vedtok onsdag at Henry Paulson skal bli ny finansminister i USA. Han etterfølger John Snow.

Senatet stemte onsdag for at Henry Paulson skal bli ny finansminister i USA. Han kommer fra jobben som styreformann i Goldman Sachs. Den tidligere finansministeren, John Snow, meddelte forrige måned at han ville trekke seg etter nesten tre og et halvt år i jobben, melder CNNMoney.

NA24 - din næringslivsavis

Høyt verdsatt
Paulson er en høyt aktet mann på Wall Street og han var ønsket i jobben av Det hvite hus. Det var ingen reelle motkandidater til jobben og Senatet stemte raskt i favør Paulson. Amerikas nye finansminister skal inneha stillingen i resten av Bush sin presidentperiode, som er på to og et halvt år.

Vil påvirke Kina
Paulson er seksti år gammel og mangemilliardær med en anslått formue på 4,3 milliarder kroner. Han uttalte at det blir viktig for USA å prøve å påvirke Kina til å adoptere en mer fleksibel økonomi.

- De beveger seg i den retningen. Vi trenger å oppmuntre dem til å handle raskere, fordi de etter min mening ikke kan bli så suksessfulle som de skulle ønske de kunne være før de har åpnet opp for konkurranse, sa Paulson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere