*Nettavisen* Nyheter.

USAs nye forsvarsminister: - Vi kan ikke styre verden

Washington (NTB-AFP): USA kan ikke styre verden og må samarbeide med sine allierte og bygge opp gode forhold med andre land, sier Chuck Hagel, som onsdag ble tatt i ed som USAs nye forsvarsminister.

På sin første dag i ny jobb styrket Hagel inntrykket mange, spesielt Republikanerne, har av ham som en motvillig kriger.

- Jeg har alltid ment at USAs rolle er å engasjere seg i verden. Vi kan ikke diktere verden, men vi må engasjere oss i den, sier Hagel og legger til at USA må styrke båndene til sine allierte for å nå sine mål.

- Ingen nasjon, selv så sterk som USA er, kan gjøre dette på egen hånd. Vi må forsterke de båndene vi allerede har, sa han i sin tale i Pentagon, det amerikanske forsvarsdepartementet, onsdag.

Amerikanske forsvarsministre har ofte lagt seg på en hard tone for å sende et signal til landets største motstandere, men Hagels uttalelser ligger tett opptil det president Barack Obama har sagt om at tilbaketrekning av soldater blir sterkt vektlagt etter et tiår med kriger i Irak og Afghanistan.

I Pentagon slo Hagel fast at USA har begått feil. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.