Gå til sidens hovedinnhold

USAs økonomi skyter fart

Washington (NTB-AFP-Reuters): USAs økonomi vokste i fjerde kvartal i fjor, men det er likevel mindre enn hva man hadde håpet.

Veksten i brutto nasjonalprodukt i fjorårets siste kvartal var på 2,8 prosent i årlig rate. Analytikere hadde spådd en vekst på 3,2 prosent. Forbruksveksten var lavere enn forventet, og dermed ble veksten lavere, opplyste amerikanske myndigheter fredag.

I tillegg til at forbruket blant amerikanerne er i ferd med å ta seg opp, øker også investeringslysten, og veksten er den beste på et og et halvt år.

Men markedet hadde forventet et bedre tall, og sammen med svake tall fra Ford og fortsatt bekymring for den europeiske økonomien fikk dette børsene til å åpne med en liten nedgang fredag.

- Dette er mindre imponerende enn det virker, sier analytikeren Ian Shepherdson i High Frequency Economics og viser til at en vesentlig del av veksten tilskrives lageroppbygning i amerikanske virksomheter.

- Dette er generelt gode tall, som er klart bedre enn tidligere på året. Samtidig ser investorene ut til å være noe skuffet, sier DNB-analytiker Camilla Viland til E24. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot