USAs senatsleder avviser Republikanerne

Washington (NTB-Reuters): Republikanernes budsjettforslag, kalt «plan B», kommer ikke engang til å bli tatt opp av Senatet, fastslår Senatets leder, Demokratenes Harry Reid.

Samtidig sier Det hvite hus at Republikanernes handlemåte er en «flere dagers øvelse i unyttighet», og at om loven skulle havne på president Barack Obamas bord, vil han legge ned veto.

Republikanerne vedtar senere torsdag trolig en lov i Representantenes hus som åpner for skatteøkninger for dem som tjener over 1 million dollar i året. Det tilsvarer 5,6 millioner norske kroner.

Men dette er ikke i nærheten av hva president Barack Obama og Demokratene har sagt er nødvendig, og Obama har for flere dager siden avvist det republikanske forslaget.

Senator Reid kalte torsdag Republikanernes forslag en «ikke-begynnelse» for Senatet, som kontrolleres av Demokratene. Han sa samtidig at Senatet vil måtte komme tilbake 3. juledag, 27. desember, om det ikke blir noen løsning før jul.

Kongressen har frist til 31. desember for å vedta en ny lov som unngår at det såkalte budsjettstupet trer i kraft. Skjer det, kuttes en rekke budsjettposter dramatisk, samtidig som store skatteøkninger trer i kraft automatisk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.