RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USAs sentralbank vil trappe ned stimulering senere i år

Sist oppdatert:
Washington (NTB-AFP-Reuters): USAs sentralbank gjør foreløpig ingen endringer i sitt stimuleringsprogram for den amerikanske økonomien. Men en nedtrapping vil trolig begynne innen året er omme.

Sentralbanken Federal Reserve vil fortsette med støttekjøp av obligasjoner, opplyste sentralbanksjef Ben Bernanke onsdag. Først senere i år vil banken begynne å fase ut programmet dersom økonomien tar seg opp. I midten av neste år forventer banken å avslutte støttekjøpene.

På børsmarkedene reagerte investorene på nyheten med å sende kursene nedover. I løpet av onsdagen sank kursene på de viktigste indeksene med om lag 1 prosent. Investorer har ventet i spenning på onsdagens kunngjøring. At støttekjøpene fortsetter, er en positiv nyhet for markedene, men ikke at banken planlegger en nedtrapping allerede i år.

Bankens oppkjøp av obligasjoner er en måte å pumpe mer penger inn i USAs økonomi. At programmet fortsetter, begrunnes med at arbeidsløsheten fortsatt er høy, og at veksten er dempet som følge av offentlige budsjettkutt.

Ifølge sentralbanken fortsetter USAs økonomi å vokse i moderat tempo. Men risikoen for en ny nedtur har økt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere