*Nettavisen* Nyheter.

USAs utsendinger skal møte syriske islamistledere

Istanbul (NTB-Reuters): Syriske opprørsledere fra alliansen Islamsk front skal møte utsendinger fra USA i Tyrkia.

Det opplyser kilder blant opprørerne til Reuters. Islamsk front tok kontrollen over et hovedkvarter og lagerbygninger tilhørende den vestligstøtte opprørsbevegelsen Den frie syriske hær ved grensen til Tyrkia i forrige uke. Det fikk USA og Storbritannia til å stanse sin forsyningshjelp.

Samtalene skal finne sted i løpet av de nærmeste dagene. Kontakten mellom USA og opprørsgruppen viser i hvor stor grad den relativt nye gruppen Islamsk front er i ferd med å overskygge den mer moderate og sekulære Frie syriske hær.

Samtalene kan også bli avgjørende for hvilken retning Islamsk front velger. Gruppen rivaliserer med mer radikale grupper, som den al-Qaida-tilknyttede ISIL.

En opprørsleder i Islamsk front sier han tror samtalene i Tyrkia blant annet vil dreie seg om hvorvidt USA vil gi våpenhjelp til gruppen og gi den ansvaret for å holde orden i de områdene av Syria som er under kontroll av opprørere.

Intern strid blant opprørsgrupper har blitt stadig mer vanlig og skaper problemer for deres kamp mot president Bashar al-Assads regime. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.