RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usedvanlig billig smartmobil

(Sony Ericsson)
Sist oppdatert:
Nye Sony Ericsson Xperia X8 skal koste under 1600 kr i butikk.

[Mobilen.no]: Det er kun 3 dager siden bilder av en ny Sony Ericsson-mobil lekket ut på nett, i dag slapp Sony Ericsson katten ut av sekken. Den nye modellen får navnet Xperia X8, og blir selskapets tredje mobiltelefon med det populære operativsystemet Android OS.

Nye Xperia X8 er en mobil i normal størrelse, og plasserer seg således midt mellom Sony Ericssons to andre smarttelefoner i Xperia-serien – den store kraftpluggen X10 og den knøttlille X10 Mini. Dermed tilbyr selskapet nå Android-telefoner i alle størrelser.

Under 1600 kr
X8 er en modell som skal konkurrere på pris, og Sony Ericsson planlegger en utsalgspris på under under 1600 kroner i norske butikker. Det er en pris få kan matche for en fullblods smarttelefon.

X8 har en skjerm på 3 tomme som er hakket mindre enn den 4-tommers skjermen på X10. Til gjengjeld er telefonen adskillig mindre – 10 cm lang, 5 cm bred og 1,5 cm tykk. Oppløsningen på skjermen er på 320 x 480 piksler. Det tilsvarer oppløsningen i iPhone 3GS. Skjermen skal ifølge Sony Ericsson være ekstra motstandsdyktig mot riper.

Prosessoren i X8 er av samme kaliber som i X10 Mini, med en klokkefrekvens på 600 MHz. Dermed er den ikke like slagkraftig som storebror, som har en prosessor på 1 GHz.

Som vanlig får telefonen Timescape, som er Sony Ericssons løsning for å håndtere all kommunikasjon over Facebook, e-post, med mer i én og samme applikasjon. Telefonen får også selskapets løsning med skreddersydde hjørner der du kan legge favorittappsene dine og egne widgets.

Takket være Android OS-støtten er det mulig å laste ned flere titusen gratisapps til telefonen, og enda flere apps vil bli tilgjengelig den dagen Android Market åpner i Norge.

Får nye Android
Det er foreløpig ikke klart om X8 vil lanseres med nye versjon 2.1 av Android OS når den slippes på markedet. Hvis ikke vil den først lanseres med 1.6 og siden oppgraderes til 2.1 i løpet av de neste ukene, skriver Sony Ericsson på sin blogg. Versjon 2.1 vil ha en rekke fordeler som bedre respons, nye menyer og støtte for Microsoft Exchange.

Kameraet i telefonen er et relativt enkelt 3,2 megapikslers kamera, som dermed faktisk tar bilder med lavere oppløsning enn X10 mini. Telefonen bruker Micro SD-kort til lagring, og det følger et 2 GB-kort med i pakken. Den har også et innebygget minne på 128 MB.

Telefonen har ellers alt av tilkoblingsmuligheter man kan forvente. Den støtter turbo-3G og har innebygget trådløst nett via Wi-Fi. Du kan plugge til øretelefoner via 3,5 mm inngang og lading skjer via bransjestandarden MicroUSB.

Lanseres 3. kvartal
X8 kommer på markedet i 3. kvartal og vil være tilgjengelig i fargene hvit, mørk blå, aqua blue, rosa og sølv.

Redaksjonen har satt stor pris på de to forrige Xperia-modellene, som begge har høstet terningkast fem. Vi venter derfor spent på om X8 kan holde samme standard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere