RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usensurert sex på kino

Filmplakat for filmen «Den lunefulle skyen».
Filmplakat for filmen «Den lunefulle skyen». Foto: www.filmweb.no
Sist oppdatert:
Sexfilmen «Gudenes kamp» med nærbilder av seksuell omgang vises på Bergen kino fredag. Filmen ble aldri sendt inn til godkjenning i filmtilsynet.

Ifølge distributør og BIFF-sjef, Tor Fosse, var filmen så heftig at han ikke så vitsen med å sende den inn til vurdering av Statens filmtilsyn. De ville aldri godkjent den likevel. Men i og med at filmen får en absolutt 18-års aldersgrense, er det ikke nødvendig med tilsynets godkjenning. Derimot står distributør Tor Fosse og Bergen Kino strafferettslig ansvarlig hvis filmens innhold strider mot norsk lov.

Den meksikanske filmen har premiere på Bergen Kino fredag, og om noen måneder kan bergenserne se enda mer usensurert sex i den taiwanske filmen «Den lunefulle skyen», som også er hentet til norske kinoer av Fosse.

- Det handler kun om sex. Filmen er en pornografisk musikal med mye komikk. Også her ser man at folk virkelig har sex, sier Fosse til Bergensavisen.

Programsjef i Bergen Kino, Stein Sørensen, synes det er uproblematisk at kinofilmer ikke har vært innom filmtilsynet før den spilles for det voksne publikum. Men Krf-politiker, May-Helen Molvær Grimstad, etterlyser klarere retningslinjer for hva som skal være tillatt av sex og vold i filmer på kino.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere