Sandberg er leder av justiskomiteen på Stortinget, og uttalte seg fredag til Nettavisen om torsdagens terrorpågripelser.

I intervjuet hevder Frp-politikeren at statsministeren og justisministeren ikke har kontroll over landets sikkerhetssitusjon. Han kaller også Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for en «mygg».

- PST blir en mygg i forhold til andre lands institusjoner som jobber med denne typen saker. De har veldig god kompetanse, men de har lite ressurser å spre kompetansen på, sa Sandberg.

Les saken her: - Vi er alt for naive

- Helt uansvarlig
Uttalelsene får statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet til å reagere.

- For det første synes jeg det er helt uansvarlig fra lederen av justiskomiteen å gi utrykk for at statsministeren og justisministeren ikke har kontroll.

- Han har selv mottatt redgjørelser for sikkerhetssituasjonen, og i denne situasjonen å lage partipolitikk ut av dette, det synes jeg er helt uansvarlig, sier Lønseth til Nettavisen.

Sandberg mente at man har mistet kontroll over miljøene som driver med organisert kriminalitet og terrorplanlegging.

- Jeg tror dessverre ikke at dette er den siste saken vi vil oppleve. Generelt så bør ikke statsministeren og justisministeren si at de har kontroll, for det har jeg ikke noe tro på, sa Sandberg.

- Ikke noen «mygg»
Lønseth synes heller ikke at det er passende av Sandberg å kalle PST for en «mygg».

- Jeg forventer mer av justiskomiteens leder enn å kalle sikkerhetstjenesten for en «mygg», sier statssekretæren, og fortsetter:

- Vi mener at PST gjør en svært god jobb, og regjeringen har siden 2005 en økning i bevilgningene på over 55 prosent. Det er en økning i samme tid på over 30 prosent i antall stillinger. Og så sent som i revidert budsjett i år fikk de 20 millioner ekstra. Hvis han hadde brydd seg om å sjekke det, ville han kanskje ment noe annet, sier Lønseth, tydelig provosert.

- Ikke ned på hans nivå
Statssekretæren sier at han synes det er upassende med slike kommentarer, dagen etter terrorpågripelsene.

- Det er dagen derpå, og all den tid han driver å kaller PST for en mygg, er det hele useriøst og jeg har ikke lyst til å gå ned på hans nivå og kommetere dette ytterligere, sier Lønseth til Nettavisen.

I intervjuet sier Sandberg at han mener vi er alt for naive her i landet, og at terrorplanene skyldes en feilslått asylpolitikk.

- Når man har en sånn åpen-dør-politikk i forhold til innvandring, vil også organiserte kriminelle og de som jobber med terrorplanlegging, utnytte den type naivitet. Når folk ser at det er så naivt i Norge, søker de seg hit så de får jobbe med sine planer i fred, sa Sandberg.

Sandberg tok også til orde for at det opprettes en egen sikkerhetskomité i Stortinget som kan få tettere innblikk i terrortrusselen mot Norge. Han mente sikkerhetssituasjonen har blitt glemt, og påpekte at vi nå må øke bevilgningene til PST.