LAMBERTSETER: Kontrakten på drift av Lambertseter svømmeklubb går ut, og i den forbindelse er den neste kontrakten satt ut på anbud.

Dette kan bety nytt regime på Lambertseter bad – svømmeklubben må i alle fall søke på egen jobb.

Ingen bedre

– Jeg kan ikke tenke meg at noen skal kunne drive dette bedre enn oss, sier daglig leder i Lambertseter svømmeklubb Frank Pedersen.

LES OGSÅ: LEDER: Badet ut på anbud

Han understreker at det er dårlig økonomi å drive et svømmebasseng, og at svømmeklubben har lagt ned mye dugnad i driften av Lambertseter bad. Han tror at kommunen helst vil at de skal fortsette driften.

Katastrofe

Selv om Pedersen er rimelig trygg på at Lambertseter svømmeklubb fortsetter å drifte bassenget er muligheten for driftsskifte noe han har i bakhodet, men som han ikke ser lyst på.

– Det ville vært en katastrofe, både for svømmeklubben, og lokalbefolkningen. En annen aktør vil gå inn i dette med profitt-tanker, men det er ikke mulig å drifte Lambertseter bad med de rammebetingelsene vi har og gå i overskudd. Vi driver dette ”non-profit”, sier Pedersen.

Han tror ikke at folk på Lambertseter er interessert i å betale mye mer for badebesøkene.

Formalitet

Lambertseter svømmeklubb regner med at kunngjøringen av anbudsprosessen kun er en formalitet, og Idrettsetaten går langt i å bekrefte dette.

– Hensikten med kunngjøringen er likebehandling av potensielle tilbydere når ny kontrakt for drifting av badet skal inngås, skriver informasjonssjef i Idrettsetaten Alise Davidsen.