RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usikkerhet i aksjemarkedet

Sist oppdatert:
Det er usikkerhet i aksjemarkedet. Etter et godt børsår er resultatrapporter, oljeprisen og det amerikanske presidentvalget i fokus
Ved starten av børsuken er det igjen usikkerhet i aksjemarkedet. Et markant børsfall i USA fredag, hjelper heller ikke på .

Mandag falt den brede S&P 500-indeksen tilbake 1 prosent til 1.095,74 poeng, mens den brede Nasdaq Composite-indeksen falt hele 2 prosent til 1.915,14 poeng.

Fallet har smittet over på børsene i Asia mandag morgen.

Flere faktorer

Det er flere faktorer som skaper usikkerheten i aksjemarkedet.

Den knallsterke oljeprisen bidrar igjen til investorenes bekymring over innvirkningen på verdensøkonomien. Den høye oljeprisen kan hemme den den økonomiske snuoperasjonen. Fredag endte oljeprisen på New Yorks råvarebørs over 55 dollar pr. fat for første gang.

Usikkerheten rundt det amerikanske presidentvalget er også en faktor for aksjemarkedet. Flertallet på Wall Street ønsker at den sittende amerikanske presidenten skal fortsette. Valget blir avgjort 2. november.

Også denne uken er det fokus på resultatrapporter. Så langt indikerer tallene fra de amerikanske selskapene, ifølge Marketwatch, en moderat resultatvekst. Dette kan gi svakere utvikling i de kommende kvartalene.

Flere finansskandaler på gang

I tillegg til disse faktorene har de amerikanske myndighetenes undersøkelser av forsikringsindustrien tynget. Her er det flere som venter seg flere store avsløringer, i det som ser ut som en føljetong av amerikanske finansskandaler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere