Gå til sidens hovedinnhold

Usikkert og skiftende vær over hele landet: - Sender ut farevarsel

I løpet av helgen vil nok de fleste rundt om i Norge kunne oppleve både sol og regn. Befinner du deg på Vestlandet, kan det være lurt å følge ekstra godt med.

Fredag er meteorologenes fokus på Vestlandet.

- På Vestlandet vil det kunne bli en del bygevær. Det kan også hende at det blir en del torden. Vi har fokus på dette området og vurderer farevarsel for lyn og styrtregn, forteller vakthavende meteorolog Julie Solsvik Vågane, tidligere på fredag.

På ettermiddagen ble det sendt ut farevarsel for mye lyn for Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag. I tillegg til farevarsel om mye regn på Østlandet unntatt Telemark. I deler av Sør-Norge er det også større jordskredfare.

Ellers i landet meldes det om regnbyger i sør og øst. På Østlandet kan det også bli lyn, men det er ikke like konsentrert som på Vestlandet.

Det kan være lurt å følge med på lyn.met.no. Her kan man se hvor lynet har slått ned den siste tiden og om det er nedslag i området du befinner deg i.

I Nord-Norge har det vært flere dager med høye temperaturer, men fremover vil det kunne bli mer skyer og regn.

- I takt med at det kommer skyer og regn, vil også temperaturen synke. Derfor slipper ikke Nord-Norge unna bygene heller, forteller Solsvik Vågane.

Så ille kan det gå om lynet slår ned:

Les også: Dette må du være oppmerksom på når du sjekker værmeldingen

Grå helg i Sør-Norge

På lørdag vil fokuset gå over til Østlandet.

- Det er i øst at bygene blir kraftigst og mulighet for torden. Det er skiftende prognoser, så det er fortsatt usikkert hvor bygene treffer.

Det vil bli regnbyger i Vest- og Midt-Norge, så heller ikke her kan man forvente en solfylt dag på stranden.

Les også: Hvor skal vi gjøre av alt styrtregnet?

Hele Sør-Norge vil få en grå helg, men på lørdag er det meldt bedre helt lengst nord. Dette endrer seg derimot utover søndagen. Da vil regnbygene trekke seg nordover.

- Det er søndagen som ser best ut for Sør- Norge. Samtidig vil bygene ha flyttet seg lenger nord, sier Solsvik Vågane.

På ett eller annet tidspunkt vil de fleste kunne oppleve nedbør, på grunn av det skiftende været og bygene som flytter på seg.