RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usikkert presidentvalg svekker dollaren

Sist oppdatert:
Det amerikanske presidentvalget blir barberhøvel-tett og det skaper problemer for dollaren. Kerry antas å være negativt for dollaren men usikkerheten er verst
Valutamarkedet er like usikre på utfallet av presidentvalget som alle andre markeder. Tidligere i dag refererte iMarkedet til en meningsmåling utført av Wall Street Journal og tv-kanalen NBC. Den viste dødt løp mellom de to kandidatene.

Det verste som kan skje er at man onsdag morgen, norsk tid, ikke vil ha et svar om hvem som blir USAs neste president. En langvarig juridisk konflikt rundt usikkerhet rundt valgresultatet, med dertilhørende fintellinger, vil ikke være gunstig for noen. Ei heller for valutamarkedet.

- Et tilnærmet dødt løp mellom president George Bush jr. og senator John Kerry på de seneste meningsmålinger har skapt stor usikkerhet i finansmarkedene – ikke bare om utfallet, men også om stemmeavgivingsprosessen vil være på kant med loven, slik mange mente den var i 2000. Blant annet er flere forhåndsstemmer kommet på avveie. Mange selger dollar pga denne usikkerheten. Valget for fire år siden viste at volatiliteten er størst før valgresultatet er kjent – og at utfallet i seg selv ikke gir stor markedsuro, skriver DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Bankens valutaavdeling skriver også at dollaren kan svekkes dersom Kerry vinner presidentvalget.

- Det synes imidlertid å være en overvekt av markedsobservatører som mener en Kerry seier er dollar negativt. Begrunnelsene er gjerne tuftet på skifte av president, omrokkeringer i regjeringen og en annen utenrikspolitikk. Spekulasjonene om at Kerry trolig vil stå for en "strong dollar policy" er kanskje et
paradoks i denne sammenheng, skriver valutaanalytikerne i DnB NOR Markets.

Dollaren handles nå til 6,37 mot norske kroner og til euro mot dollar handles til 1,277.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere