RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usikre værutsikter for påsken

Slik ser værvarselet ut for Oslo fram til Påskeaften klokken halv 12 fredag.
Slik ser værvarselet ut for Oslo fram til Påskeaften klokken halv 12 fredag. Foto: SKJERMDUMP STORM.NO (STORM.NO)
Men i helgen blir det fremdeles varmt.

Som Nettavisen skrev torsdag stikker Sør- og Østlandet av med det fineste været i Palmehelgen. Meteorologen meldte da temperaturer opp mot 18 varmegrader, men fredag har de moderert seg noe. Sør- og Østlandet får likevel de varmeste temperaturene med 15 grader.

- Lørdag blir det veldig bra i disse områdene med mye opphold og pent vær, opplyser vakthavende meteorolog ved StormGeo Roar Teigen til Nettavisen.

Fra Rogaland til Vest-Finnmark blir det derimot grått vær med regn og regnbyger.

- Det blir mye nedbør i Nordland og minst i Vest-Finnmark og Rogaland. Vinden kan komme opp i kuling langs kysten og også i fjellet. Vest-Finnmark vil få mest oppholdsvær og sol.

Sjekk været der du bor her!

Ikke skivær
Vestlandet går fremdeles noen grå dager i møte, med regn og regnbyger. Det kan bli grått og tåkete langs kysten, og ikke et spesielt godt skivær.

- Vestlige fjellområder kan oppleve skyer og nedbør, mens de vestlige områdene av østlige fjelltrakter kan oppleve mer halvskyet vær, fortsetter Teigen.

Les også: Her finner du påskesnøen.

Fra mandag til onsdag bygger det seg en høytrykksrygg opp over hele Sør-Norge. Hvis dette slår til vil det gi bra vær over det meste av landsdelen.

- Vestlandet vil få perioder med mer skyer, men det blir relativt bra her også. Fra Trøndelag og nordover får vi perioder med litt regn, men ikke mye nedbør og sola kan titte fram. Generelt kan man si at det blir en gråere værtype i denne landsdelen, sier meteorologen.

Skjærtorsdag til 2. påskedag
Prognosene til meteorologene fra skjærtorsdag til 2. påskedag er usikre og de venter variabelt vær over hele landet.

- Det er usikkert om det vil ligge et høytrykk nær landet vårt som gir et pent vær, men det er også mulighet for at høytrykket trekker seg unna og at det blir mer ustabilt vær i hele landet, forklarer Teigen.

Værvarselet fra Storm.no melder om lettskyet vær med fare for regnbyger i Bergen denne perioden. I Oslo meldes det om regnbyger, I Trondheim om flott vær på skjærtorsdag, regn på langfredag og sol igjen på påskeaften. Tromsø får skyet vær med sluddbyger fram til Påskeaften, da solen igjen titter fram.

Basert på den nyeste prognosen fredag morgen får Nord-Norge det beste været fra fredag og utover og det kan bli mer grått i sør.

- Vi har også andre prognoser som peker motsatt. Våre prognoser er ikke enige om hvordan vær det kan bli disse dagene, sier Teigen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere