Usolgte heliumballonger sendt opp i lufta

Selgere som ikke fikk solgt heliumballongene sine 17. mai skal ifølge Bergens Tidende ha sluppet de omstridte ballongene rett til værs og ut i naturen. Dette bildet er ment som en illustrasjon.

Selgere som ikke fikk solgt heliumballongene sine 17. mai skal ifølge Bergens Tidende ha sluppet de omstridte ballongene rett til værs og ut i naturen. Dette bildet er ment som en illustrasjon. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Selgere som ikke fikk solgt heliumballongene sine 17. mai skal ifølge Bergens Tidende ha sluppet de omstridte ballongene rett til værs og ut i naturen.

18.05.17 13:10

Mange lesere av BT s lesere skal ha reagert og sendt avisen bilder av store klaser som stiger til værs i Bergen. Det skal angivelig ha vært selgere i sentrum som valgte å slippe løs sitt overskytende varelager da de ga seg for dagen. En av selgerne bekrefter til avisen at salget gikk trått på nasjonaldagen, men at han vil binde det han ikke fikk solgt til en søppelkasse, så folk kan forsyne seg gratis.

Les: MDG vil forby salg av heliumballonger

Klikk på bildet for å forstørre.

BALLONGBIL: Denne bilen ble fotografert i Tønsberg på nasjonaldagen. Foto: Nettavisen tipser

Flere steder i landet, som i Skien og Porsgrunn, ble salg av heliumballonger på 17. mai forbudt, begrunnet med forsøplingen de forårsaker i naturen og gassen som brukes.

En avdelingsdirektør på Haukeland sykehus i Bergen har tidligere frarådet folk å kjøpe heliumballonger, fordi gassen er en begrenset ressurs som blant annet brukes i kreftbehandling. Det kom også sterke reaksjoner og økt bevissthet blant folk da en hval på Sotra ble funnet med 30 plastposer i magen.

Har du fått med deg denne videoen?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.