I løpet av kort tid har det blitt stjålet minst seks nyere biler av merke Honda CRV i et område av Rogaland. Det forundrer Honda-importøren.

Natt til onsdag forsvant de to siste Honda CRV-bilene fra Stavanger og Sandnes, skriver RA.

Det som går igjen når disse bilene blir tatt, er at tyvene må ha visst om hvor de sto parkert. Til nå har så mange som ni CRVer forsvunnet fra Stavanger-distriktet. En biltype som skal være umulig å stjele.

- Jeg bor langt inni i et boligfelt, og tyvene har passert mange biler som er lettere å stjele enn min. Likevel har de tatt min 2007-modell CRV. Jeg er overbevist om at dette er bestillingstyveri, sier Tom Jonny Versland til RA.

Han er en av de to ulykkelige bileierne som ikke fant bilen sin onsdag morgen.

Det spesielle er at denne modellen har nøkkelkode og startsperre, som skal gjøre det nesten umulig å stjele bilene.

- Vi synes dette er meget spesielt, og har aldri vært borti noe lignende. For å få datakodene til nøklene og startsperren må man være autorisert. Så langt har vi ikke funnet at noen har bedt om disse kodene på den ene bilen vi har undersøkt, sier teknisk sjef i Honda Norge, Hans Grøsda til RA, som også sier at de vil bistå politiet og eierne for å finne bilene.

- Vi synes også at dette er spesielt, og vil prioritere disse tyveriene, sier etterforskningsleder Kristian Johansen ved Rogaland politidistrikt til RA.

Les flere nyheter fra Rogalands Avis.