Usynlige pengesluk

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Lønningen forsvinner før og uten at vi vet ordet av det. Hvor blir det egentlig av alle pengene? Vi tok en nærmere titt.

(Womanweb.no): Hvor i all verden blir det av lønna? Hver eneste måned står vi ribbet tilbake, uten at vi helt skjønner hvor grunkene har tatt veien. Er du som oss, kan du kanskje ha godt av å se opp for de usynlige pengeslukene:

SMÅTINGENE:

Når vi ser på kontoutskriften, lar vi blikket fort gli forbi de intetsigende tierne vi har brukt på kaffe, pastiller eller VG. Men til sammen blir det dessverre uante summer av dette. Prøv å skrive opp alt du bruker på ”småtteri” i løpet av en uke – grøss!

SELVBEDRAGET:

”Hæ! Jeg har jo ikke brukt penger hele helgen, jeg har ikke vært ute en gang!” tenker du kanskje. Jo, men likevel brukte du kanskje litt på takeaway-pizza og dvd-leie? Samt den kjolen på salg som du sparte masse på å kjøpe (men som du ellers aldri ville ha kjøpt i utgangspunktet ...).

SKJULTE KOSTNADER:

Ofte setter du en grense for hva du skal bruke på for eksempel en bursdagsgave. Men 200 kroner blir ofte til 250 når du i tillegg trenger kort, papir og gavebånd. Prøv å være realistisk, se på sluttsummen, ikke på hva hver enkelt ting koster.

Les også:

Organiser hverdagen

Test personligheten din

Bli med i klubben!

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag