Ut av kontroll

Sidelengs i stor fart gjennom rundkjøringen, holder 19-åringen på å kjøre ned kameraten som filmer. Se video.

24.04.07 12:50

NORDHORDLAND TINGRETT: (iBergen.no) Den ferske sjåføren står tiltalt for uaktsom kjøring, men nekter for at villmannskjøringen på Askøy i fjor sommer var farlig.

- Jeg hadde full kontroll, hevder mannen.

Brei-kjøring
Politiet kom tilfeldig over videoen av skrensingen gjennom rundkjøringen på Kleppestø, da 19-åringen ble pågrepet for andre forhold. I en ransaking gikk politiet gjennom mobiltelefonen hans for å sikre seg spor. Overraskelsen var stor da de isteden fant bevis for grov grisekjøring.

Trykk på videovinduet for å se filmen.

- På et tidspunkt var tiltalte i ferd med å kjøre på kameraten som filmet i fylla. Dette var farlig kjøring, mener politijurist Bjarte Aarlie.

På videoen kan man se bilen kjøre ut fra bensinstasjonen på Kleppestø og kjøre med stor fart og høyt lydnivå inn i rundkjøringen. Med skrens på dekkene, kjører bilen sidelengs gjennom rundkjøringen, retter opp og slenger seg inn i ny skrens. Etter noen runder snurrer bilen 180 grader og skrenser sidelengs mot kjøreretningen før den kjører inn til bensinstasjonen igjen.

- Ikke farlig
Den fulle kameraten løper rundt med mobilkameraet både på plenen og i veibanen. Med livet som innsats unngår han å bli kjørt ned av 19-åringen.

Førerkortet hans ble øyeblikkelig beslaglagt da politiet oppdaget filmen, noe den relativt ferske sjåføren protesterte mot.

- Det oppsto ikke fare. Ingen andre biler eller personer var på stedet den natten, og selv om jeg bare hadde hatt bilen i noen måneder, hadde jeg på kort tid opparbeidet meg god kjennskap til bilen, forklarte 19-åringen da han var i politiavhør før jul.

Grisekjøring
Også de to kameratene hans som var til stede, mente kjøringen var ufarlig.

- Han skulle «legge den brei» i rundkjøringen. Du kan kalle det grisekjøring, ja. Det var kanskje ulovlig, men ikke til fare for noen, sa kameraten som filmet bilshowet.

At han selv sto i fare for å bli påkjørt, bekymret ham ikke.

- Han hadde kontroll over kjøringen, mente han.

Dom i saken er ventet å falle i slutten av uken. 19-åringen risikerer både bot og tap av førerkort i seks måneder, dersom han dømmes. Han må da ta hele førerprøven om igjen før han kan få tilbake sertifikatet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag