RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ut av skapet

Sist oppdatert:
Å skru skap er ikke helt min greie. Det ligger bare ikke i min natur. Min forkjærlighet er det ferdige resultatet, det å innrede med barnlig iver.

Jeg forbeholder meg retten til å grøsse aldri så lite overfor flatpakkede møbler med utallige smådeler, på tross av pakkens påstått lekende lette ”gjør-det-selv”- mentalitet, som ifølge produsentene i seg selv fortjener en liten seiersdans og minst en tommel opp.

Da sier det vel seg selv at ”Bobompibom- byggmakker” for meg gir assosiasjoner til reklamepausen før ”Friends” heller enn erfaringer fra et selvbygget møbel i stuen.

Selv i 2004 kan jeg ikke noe for, i en brøkdel av et sekund, å komme ut av selvstendighetsskapet og lure på om dette er fordi at jeg er jente. Med fare for å trakke på mang en selvhjulpen jentes tær, må jeg nok likevel her krype til korset og påberope meg det faktum at ja, i slike tilfeller trengs en mann.

En handy-hunk som har hamring og skruing nedlagt i årene, som med den største naturlighet går løs på byggverket, etterfulgt av en triumferende tommel opp og ”jeg- gjorde- det- selv”- dansen.

Kanskje, i denne brøkdelen av et sekund, skal vi la likestilling være likestilling, og for en gangs skyld la kjønnsforskjellene yte oss godt.

Såpass sikker på oss selv kan vi etter hvert være at når muligheten byr seg, så er det ganske deilig å slippe nettopp å gjøre det selv for en gangs skyld. I hvert fall når det kommer til å skru skap.

Diskuter ukens spalte her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere