*Nettavisen* Nyheter.

Ut på sjøen i finværet?

Her kan du sjekke vindforhold, bølgehøyde og vanntemperatur - «live».

Per i dag finnes rundt 86 værstasjoner spredt rundt om i det ganske land. Via Internett kan du følge med på hvordan forholdene er ute på fjorden, fra Blindleia i sør til Svalbard i nord.

Virtuell båtopplevelse
Det er Kystverket som har startet arbeidet med å etablere slike værstasjoner, i samarbeide med ulike andre aktører. Mengden informasjon er imidlertid forskjellig fra sted til sted. På enkelte stasjoner får du bare bølgehøyde, vannivå og temperaturnivå. Andre har webkamera som viser hvordan det ser ut akkurat nå.

Enkelte er sågar så avanserte at du kan se om eksempelvis vinden blir sterkere, eller er i ferd med å løye. Du kan til og med gå tilbake i tid og se hvordan været har vært den siste uka, den siste måneden, eller kanskje til og med de siste årene, avhengig av hvor lenge værstasjonen har vært oppe.

Er du virkelig værentusiast kan du opprette din egen værstasjon i båten din, for bare rundt 1000 kroner og følge med på nettet.

Været på 86 steder
Magasinet Båtliv har lagt ut linker til 86 værstasjoner langs kysten på Internett. Her kan du følge med på været «live».

Klikk her for oversikt over værstasjonene på Båtliv her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.