*Nettavisen* Nyheter.

Utbrudd i Etna skaper problemer for flytrafikk

Roma (NTB-DPA-AFP): Vulkanen Etna spyr røyk og aske og skaper problemer for flytrafikken til og fra Sicilia. Den største flyplassen på den italienske øya var mandag stengt og ville ikke bli gjenåpnet før tidligst tirsdag.

Mens Catania-flyplassen holdt stengt, ble den mindre lufthavnen Comiso 130 kilometer sør for Etna gjenåpnet i noen få timer mandag. Det ble ikke ansett som forsvarlig å holde normal trafikk i gang så lenge utbruddet i Etna fortsatte, opplyste italienske luftfartsmyndigheter.

Etna har med jevne mellomrom mindre utbrudd, men siden lørdag har den vulkanske aktiviteten i fjellet vært den mest intense på flere måneder av. Folk i storbyen Catania og i Taormina i fjellsiden nær Etna kunne mandag se strømmer av lava fra vulkanen.

En slik strøm på en kilometers lengde trengte i helgen ned i den ubebodde dalen Valle del Bove. Søndag ble det registrert tre mindre jordskjelv i regionen rundt Etna, men det er ikke meldt om at mennesker har kommet til skade.

Fjellet Etna er 3.350 meter høyt og dermed Europas høyeste fortsatt aktive vulkan. Forrige gang den hadde et større utbrudd, var i 1992, men ingen av de mange utbruddene opp gjennom århundrene har forårsaket store tap av menneskeliv. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.