RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utbytte etter solsalg

Sist oppdatert:
Hafslund solgte solaksjer for milliarder. Nå vil pengene regne over selskapets eierer. Sjekk hvem som får mest:
Hafslund meldte onsdag ettermiddag at de ville selge 35 millioner aksjer i solcelle-eventyret REC. Etter salget har de igjen 70,4 millioner aksjer, eller 14,3 prosent.

Salget innbrakte rundt 4,8 milliarder kroner til Hafslund, som har omtalt sin aksjepost i REC nærmest som en lottogevinst.

Da NA24 meldte om planene for nedsalget onsdag kunne selskapet fortelle at de var forberedt på en utbytte-diskusjon etter den store gevinsrealiseringen. Men torsdag morgen melder selskapet at de vil dele ut 15 kroner i ekstra utbytte. Dette tilsvarer dermed 2,9 milliarder kroner.

Resten av gevinsten vil bli brukt til å finansiere veksten i selskapet, blant annet oppkjøpet og investeringene i Viken Fjernvarme. Det ekstra utbyttet kommer også i tillegg til det foreslåtte utbyttet på 2,75 kroner per aksje.

Oslo Kommune er største eier i Hafslund, og kontrollerer rundt halvparten av aksjene. De vil nå kunne se frem til at godt over en milliard kroner kommer inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere