RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utbytte på vei til Crew

Sist oppdatert:
Crew-sjef Jan A. Vestrum kan nå se frem til selskapets første utbytte fra investeringen i gullgruvene Barberton Mines, et drøyt år etter kjøpet av gruvene
Det var i februar i fjor at Crew sammen med sørafrikanske Meterox Group og MCI Resources Ltd. kjøpte Barberton Mines fra gullkonsernet Avgold Ltd.

Etter gode resultater fra gullproduksjonen, og en stødig kontantstrøm har prosjektet nå tilfredstilt alle krav i forbindelse med bankfinansieringen, og er ifølge Metorex i posisjon for å utbetale utbytte til eierne.

Crew eier 20 prosent av Barberton Mines, mens Metorex og MCI eier henholdsvis 54 og 26 prosent.

Det er ventet at den første utbytteutbetalingen fra Barberton vil finne sted allerede ved utgangen av juni, da selskapet og Metorex avslutter regnskapsåret.

Metorex som har ansvaret for driften har nå igangsatt leteprogram for å ekspandere eksiterende reserver og se etter nye gullårer.

De tre selskapene ga 300 millioner rand eller 251 millioner kroner for Barberton, hvorav 150 millioner rand ble dekket med banklån. Crew finansierte deler av sin andel av kjøpesummen ved å selge 10 millioner aksjer i Metorex. Crew har i dag en eierandel på 5 prosent i Metorex.

Crew har tidligere indikert at egenkapitalinvesteringen i Barberton vil være tilbakebetalt på under tre år, med en en gullpris på 335 dollar pr. unse. Som kjent har gullprisen vært godt over dette nivået siden kjøpet ble gjennomført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere