RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utbyttesignaler hever tungvektere

Sist oppdatert:
Storebrands Idar Kreutzer varsler økte utbytter fra Storebrand. Lignende signaler kommer også fra Orkla. Dette bidrar til løfte disse tungvekterne på en laber børs torsdag
Så langt i dag er Storbrand opp 1,0 prosent til 49,40 og Orkla opp 0,3 prosent til 180 kroner på en børs hvor det ellers stort sette er oljerelaterte aksjer som ligger i pluss.

Grunnen er etter alt å dømme signaler om saftige utbytter.

Storebrand avholder kapitalmarkedsdag i dag, og av presentasjonen til konsernsjef Idar Kreutzer fremgår det at konsernet hever sitt mål for utbyttebetaling.

Det fremgår nå at man planlegger å dele ut over 30 prosent av resultatet i utbytte.

Til nå har politikken vært et utbytte på 15 til 30 prosent.

Storebrand er solid finansiert etter salget av aksjeposten i skadeselskaept If.

Orkla-sjef Finn Jebsen signaliserer også utbyttevillighet i en artikkel i Aftenposten i dag.

- Når det gjelder dette med presset på utbytte, så ser jeg avslappet på det. Det er intet problem om vi betaler tilbake mer penger til våre aksjonærer. Det er ikke nødvendigvis et enten eller. Styret har sagt: "OK, nå deler vi ut omtrent 30 prosent av provenyet og så venter vi og ser hva vår ekspansjon krever". Så vil det være en løpende diskusjon. Jeg vil ikke gjøre dette til en sånn absoluttsak. Det er fullt mulig med mellomløsninger, sier Jebsen til avisen.

Orkla delte ut et ekstraordinært utbytte etter salget av drikkevarevirksomhetentil Carlsberg, og Aftenposten mener dagens sitat indikerer at det kan komme flere ekstraordinære utbytter.

Økt utbytte gjør ikke aksjonærene rikere, men det blir vansligvis ansette som et uttrykk for en aksjonærvennlig linje fra selskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere