RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utdannelse fører til ekteskap

Sist oppdatert:
Studie viser at kvinner med høyere utdannelse gifter seg oftere.

(SIDE2): En australsk undersøkelse viser at kvinner med universitetsutdannelse har høyere sjanse for å gifte seg, sammenlignet med kvinner som ikke har høyere utdanning.

Dr. Genevieve Herald, som gjennomførte undersøkelsen, sier at man tidligere har trodd at jo mer kvinner inversterte i karriere og utdannelse, jo mindre behov ville de har for en mann. Det har også blitt antatt at kvinner med høyere utdannelse var mindre tradisjonelle. Dette viser seg nå å være feil.

- De har de fleste valgene åpne for seg, og de velger å gjøre ting på den tradisjonelle måten, sier Dr.Heard, ifølge Sydney Morning Herald.

Studien, som er gjennomført ved Monash University, viser at 61 prosent av kvinner, med høyere utdanning, i alderen 30 til 34 år var gift. Til sammenligning var 53 prosent, av de uten høyere utdanning, gift.

Det at kvinner med høyere utdanning i økende rad gifter seg, går i mot den trenden man har sett verden over, og spesielt i utviklingsland hvor antall inngåtte ekteskap har falt dramatisk.

Også menn med høyere utdanning har større sjanse for å gifte seg, ifølge australske undersøkelser. Hele 76 prosent av menn med universitetsutdannelse var gift, sammenlignet med 57 prosent av menn uten høyere utdannelse. I tillegg skal rike menn ha større sannsynlighet for å inngå ekteskap.

Dr. Heard antar at det kan være økonomiske årsaker til at så mange med høyere utdanning velger å gifte seg.

Les mer om Samliv her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere