Gå til sidens hovedinnhold

Utdanning er LOs nye kampsak

Oslo (NTB): LO legger bredsiden til å for å få gjennom en gigantsatsing på etter- og videreutdanning ved neste hovedoppgjør.

- Vi må få plass bedre ordninger for finansiering av etter- og videreutdanning enn vi har i dag. Da kommer vi nok ikke særlig lenger uten at det blir prioritert i et tariffoppgjør, slår LO-leder Roar Flåthen fast overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kongressen i 2009 dro opp det som foreløpig har vært viktige pilarer for arbeidet med etter- og videreutdanning. Blant annet har man hatt suksess med prosjekter knyttet til kompetansetillitsvalgte og livslang karriereveiledning. Nå skal LO gå mye lenger. - Det store kjernespørsmålet som har ligget der siden 1990-tallet er finansiering av livsopphold under etter- og videreutdanning. Dette må løses gjennom et tariffoppgjør, og det må løses gjennom en ordning der myndighetene bidrar. Derfor må det også skje under et hovedoppgjør, slik at mellomoppgjøret til våren blir for tidlig, sier Solbakken.

LO møter imidlertid en kald skulder fra avtroppende NHO-sjef John G. Bernander.

- Bedriftenes behov må være utgangspunktet for hva bedriftene skal dekke av etter- og videreutdanning for de ansatte. Bedriftene kan ikke ta økonomisk ansvar for kompetanseutvikling som faller utenfor dette, sier han til ANB. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Lotto