*Nettavisen* Nyheter.

Utdanningsdirektoratet sier ja til muslimsk skole i Oslo

Ti år etter at det forrige forsøket slo feil, vil en ny muslimsk skole starte opp til høsten i Oslo.

07.04.14 14:54

Utdanningsdirektoratet har gitt grønt lys, mot Oslo kommunes ønske.

Etter å ha prøvd i flere år uten hell, har Utdanningsdirektoratet godkjent søknaden, skriver Aftenposten.

Den nye muslimske skolen vil ha en egen læreplan for islam-, religions- og livssynskunnskap (IRL). Skolen vil også ha en egen læreplan i arabisk, ifølge søknaden.

Årsaken til at skolen nå er godkjent er at foreningen Mødre for muslimsk grunnskole har byttet ut et av styremedlemmene. Denne personen var involvert i driften av den forrige muslimske skolen, Urtehagen, som holdt på fra 2001 til 2004.

Urtehagen ble raskt veldig omstridt og ble til slutt lagt ned av Fylkesmannen etter mye uro og kritikk. Det er disse erfaringene som har ført til at Oslo kommune har vært negative til et nytt forsøk.

- Vi har anbefalt en slik skole før, men da fikk vi elevene i fanget. Det er ikke en ålreit situasjon verken for oss eller elevene, sier skolebyråd Anniken Hauglie (H). Hun mener skolen har mye å bevise og ber om at den får tett oppfølging.

Avdelingsdirektør Einar Plahter i Utdanningsdirektoratet kan imidlertid ikke oppfylle kommunens ønske om ekstra tett oppfølging.

- Vi kommer til å behandle denne skolen likt som andre godkjente skoler også når det gjelder tilsyn, sier Plahter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag