*Nettavisen* Nyheter.

Utdanningsportal fortsatt ustabil etter hackerangrep

Oslo (NTB): Tusenvis av spente elever vil onsdag fortsatt ha problemer med å logge seg på portalen for opptak til videregående for å sjekke om de har kommet inn på den skolen de helst vil inn på.

Nettsiden www.vigo.no er en felles portal for alle landets fylkeskommuner der fremtidige elever på videregående skole kan se hvilken skole de har kommet inn på. Men da mange skulle sjekke opptaket til skolene i Akershus, Oppland, Troms og Sogn og Fjordane tirsdag, ble de møtt av en nettside som var nede etter et hackerangrep.

Onsdag formiddag er kun mulig å komme inn på nettsiden av og til. IT-selskapet IST, som har ansvaret for driften av nettsiden, opplyser at de jobber med å løse problemene.

- Det er for tidlig å si at vi har fått bukt med problemet, men vi har gjennomført en del tiltak allerede, og vi vil gjennomføre flere tiltak for å sikre stabil drift av nettsiden, sier administrerende direktør Odd Henning Dypvik i IST til NTB.

- Vi regner med at situasjonen kan komme til å være ustabil en tid fremover, sier Dypvik.

Vanskelighetene med å logge seg på nettsiden skyldes et fiendtlig angrep som genererer unormalt mye trafikk inn mot tjenesten, forteller han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.